Geniet van de beste Spaanse charcuterie en worsten (embutidos) die verkrijgbaar zijn in onze Gourmet Shop voor Italië. Wij bieden ambachtelijke en hoogwaardige producten van de meeste populaire soorten Spaanse charcuterie en worst, waaronder salchichon, chorizo, lende (lende of gevulde lende), fuet of espetec, sobrasada, butifarra, morcilla, cecina, chistorra (txistorra), paltruc of Catalaanse stier, longaniza (llonganissa), coppa, morcon, prooi, sacallona, Spaanse salami, kalkoenfilet, Iberische mortadella, eendenham, bergbrood, pancetta, bacon, didalet, somalla, sigaret, chicharrones, fles, compango , Varkenskaas en Lunch (lunch). Waaronder producten met oorsprongsbenamingen, zoals DOP (Beschermde Geografische Aanduiding), IGP (Beschermde Geografische Aanduiding) of ETG (Gegarandeerde Traditionele Specialiteit), Chorizo Cantimpalos van Segovia, Chorizo van Leon en Morcilla van Burgos.
We bieden worsten aan van Iberico-, White- en Duroc-varkens. Iberico-worstjes zijn gemaakt van met eikels gevoerde of met aas gevoerde Iberico-varkens (zwarte varkens), ofwel van 100%, 75% of 50% zuiver ras. We bieden ook enkele van de meest populaire Spaanse worsten en charcuterieproducten aan, gemaakt van vlees van kalkoen, stier, koe, wild zwijn, hert, gans en eend.
Onze producten zijn er in meerdere formaten, waaronder hele drooggeharde stukken, gedeeltelijke stukken van een half of een derde deel, stokken of halve stokken, voorgesneden of gesneden in vacuümverzegelde of beschermende atmosfeer verpakkingen, blokstukken, in blokjes of reepjes gesneden, in verpakkingen met meerdere stuks, hele stukken in premiumverpakking, minizakjes, snackzakjes, mixverpakkingen of premiumsets. Chorizo-stukjes zijn er in gesauteerde, kaars-, gekleurde of gesneden soorten, zowel zoet als pittig met paprika (peper).
Ons aanbod omvat de meeste premium en exclusieve Spaanse charcuterie- en worstmerken zoals Cinco Jotas (5J), Casa Riera Ordeix, Joselito, Blazquez, Sanchez Romero Carvajal, El Zagal, COVAP, Casa Tarradellas, Extrem, Palcarsa, Salgot , Cross Rock, Boadas 1880, Iberische berg Azuaga, paleizen, Can Duran, Exentis, Pedragosa, Spanje en zonen, Mayoral (de Pyreneeën), heerschappij van Montanera, Crucible, Abras, Alfonso Saez, Can Company, Carlit, House Figs, Cecinas Pablo, Noble Court, Cuyar Jabugo, Embuastur, Farcedo, Frial, Goikoa, Kerken, The Joy, The Flower of Mallorca, The Inn, The Jungle, The Union, The Tabanera Sale, Lainurvi, Iberian Legacy Martiko, Noel, Obach, Pont , Rio, Sanchez Alcaraz, mevrouw Julia, Sierra Noble, The Riojana Joy, tante Philip, Urban Picnic, Urkabe, Valldan en Vallina. Alles aangeboden tegen de best mogelijke prijs en van de hoogste kwaliteit. Al onze producten hebben een lange uithardingsperiode en zijn zorgvuldig geselecteerd om u de beste waarde en tevredenheid te bieden. Charcuterie- en worstproducten waar je echt van zult genieten.
Chorizo: Chorizo is de meest populaire varkensvlees charcuterie in Spanje en is een must in elke Spaanse keuken en restaurant. Het is er in tientallen varianten: Gerookt, gekruid, gezouten of rauw, chorizo’s zijn een must in de keuken en op tafel. Cular uit Salamanca, Pamplona, Cantimpalos, El Bierzo, La Rioja, Soria, Aracena, Ronda, Iberico, Huelva, Los Pedroches, Extremadura, Teror (Canarische Eilanden).
Salchichón: De meest bekende salchichón is waarschijnlijk die uit de Catalaanse stad Vic, gemaakt met wit varkensvlees, hoewel het de laatste jaren terrein heeft gewonnen met Iberisch varkensvlees (zwart varken).
sterk> p>
Fuet: Het is een typisch Catalaanse worst, bekend onder andere namen, afhankelijk van het productiegebied: ‘somaia’, ‘espetec’, ‘secallona’
Lomo (varkenslende) / Lomo embuchado: Deze worst wordt verkregen uit de lendenen van Iberische eikel-gevoede varkens en concurreert in kwaliteit en reputatie met de beste reserve Iberische hammen. De lendenen zijn geselecteerd met weinig vet en zijn omhuld met gerookte ‘vera peper’ paprika en zout.
Chistorra (Txistorra): Deze verse worst, met zijn intense smaak en roodachtige kleur, is enorm populair in de regio’s Navarra en Baskenland in Noord-Spanje, evenals in sommige delen van Aragon.
Sobrasada: Het is de beroemdste worst van de Balearen, vooral van Mallorca, hoewel het niet de enige in Spanje is. Mallorcaanse sobrasada is het meest bekend vanwege het zwarte varken dat een meer smaakvolle, zalvende versie produceert in vergelijking met zijn tegenhangers. Het wordt beschermd door een oorsprongsbenaming (DOP) en de regelgevende raad zorgt ervoor dat de ingrediënten en productiemethode de traditionele zijn.
Butifarra: Een familie van worsten die zich uitstrekt over het oude koninkrijk Aragon (een gebied dat wordt gekenmerkt door zijn uitstekende sausage), van de Pyreneeën tot Valencia en de Balearen, met een veelvoud aan variaties in Catalonië. Een van de beroemdste butifarra-worsten is die van La Garriga.
Morcilla: De meest populaire morcilla is de soort gemaakt in Burgos (Castilië en Leon), maar het is niet de enige soort in Spanje. De morcilla van ui, ook heel populair in Spanje , hoewel het ook gefrituurd wordt gegeten, wordt het vaker aangetroffen in stoofschotels zoals fabada asturiana of varkenspens (callos).
Als je meer gedetailleerde informatie wilt lezen over de verschillende soorten populaire Spaanse charcuterie en worsten (embutidos), bezoek dan ons bericht over dit onderwerp op onze blog: Meest populaire charcuterie / worsten (embutidos) in Spanje