Geniet van de beste Spaanse ham (jamón) en schouderham (paleta) die verkrijgbaar zijn in onze Gourmet Shop voor Italië. Wij bieden 100% Iberische hammen en schouders van Acorn (eikel-gevoed), Black Pata, Great Reserve, Field Bait, Bait en Great Reserve Selection. Iberische en Serrano ham en schouders uit de regio’s Guijuelo (Salamanca), Jabugo (Huelva), Los Pedroches (Cordoba), Dehesa de Extremadura, Teruel (Ham van Teruel), Seron (Seron Ham), Trevelez (Trevelez Ham), en Serrano Corsoci-ham. Veel van hen met een keurmerk van oorsprongsbenaming, zoals DOP (Denominatie van Oorsprong), IGP (Beschermde Geografische Aanduiding) of ETG (Gegarandeerde Traditionele Specialiteit).
Ons aanbod omvat de meeste premium en exclusieve Spaanse hammerken zoals Cinco Jotas (5J), Joselito, Blazquez, Sanchez Romero Carvajal, COVAP, Extrem, Sanchez Alcaraz, Boadas 1880, Aljomar, Fresh Air, Mayoral (La Pyrenaica ).), Dehesa Baron of Law, ARBU, Iberian Sierra Zuaga, El Charro, Hamones Vallejo, Lordship of the Pedroches, Courtyard of Canata, Milena, Alfonso Saez, Roots, Antonio Alvarez, Castellar, Noble Court, Noel, Spain and Sons , Kerken en Don Paulino Hammen en Schouders worden aangeboden tegen de best mogelijke prijs en van de hoogste kwaliteit. Al onze producten hebben een lange uithardingsperiode en zijn zorgvuldig geselecteerd om u de beste waarde en tevredenheid te bieden. Hamproducten waar je echt van zult genieten.
De drie factoren die de uiteindelijke kwaliteit van een ham of schouderham bepalen zijn:
Afhankelijk van het ras zijn er twee verschillende soorten ham:
Om de soorten Iberische ham te kennen die we op de markt kunnen vinden, moeten we de betekenis begrijpen van de concepten die op de verkoopbenaming (label) en de kleuren van hun overeenkomstige zegels staan
De kwaliteit van een Iberische ham wordt voornamelijk bepaald door het voer dat het varken waarvan het is verkregen heeft gekregen en zijn raszuiverheid. Hieraan moet een adequaat uithardingsproces in tijd en vorm worden toegevoegd, bij voorkeur in natuurlijke droogschuren.
Soorten Iberische ham (ham of palet) gerangschikt op kwaliteit, waarbij black label (black top) het hoogst is.
Zwarte zeehond. Bedoeld voor 100% Iberische eikel-gevoede hammen.
Rode zeehond. Voor hammen van Iberische eikels met een zuiverheid van 50 of 75% van het Iberische ras.
Groene zeehond. Voor Iberische veldgemeste hammen met een percentage Iberisch ras van 50, 75 of 100%.
Witte zeehond. Voor Iberische mesthammen met percentages Iberisch ras van 50, 75 of 100%.
Het eerste wat je moet zeggen is dat witte hammen of witte hammen hammen zijn die normaal gesproken afkomstig zijn van varkens van rassen zoals: Duroc, Pietrain, Landrace of Large White. Ze worden meestal op boerderijen gevoerd in een intensief regime op basis van voer en granen.
De bekendste is de Serranoham. Wees voorzichtig, want niet alle witte hammen zijn Serranohammen, hoewel we er vaak naar verwijzen. De term Serrano Ham komt overeen met een ETG (wat in het Engels staat voor “Traditional Specialty Guaranteed”).
Volgens de Spaanse wet Koninklijk Besluit 474/2014 van 13 juni 2014, dat de kwaliteitsnorm voor vleesbijproducten goedkeurt, mogen de volgende vermeldingen ook worden opgenomen voor hammen en schouders, op voorwaarde dat ze voldoen aan de minimumproductieperiode die is vastgesteld voor elke vermelding:
Er zijn ook een aantal witte hammen die worden beschermd door de beschermde oorsprongsbenaming (D.O.P.) Jamón de Teruel.
Als je meer gedetailleerde informatie wilt lezen over de verschillende kwaliteiten van Spaanse hammen, bezoek dan onze blog: Verschillende soorten kwaliteit Spaanse ham